Ook heren ZV De Zaan winnen Supercup

Eredivisie Heren
Ook heren ZV De Zaan winnen Supercup

Net als de dames enkele weken geleden hebben de heren van ZV De Zaan de Supercup gewonnen. Zondag won de ploeg uit Zaandam de strijd tussen de landskampioen en bekerwinnaar met duidelijke cijfers: 7-13.

Zowel Het Ravijn als De Zaan zitten in een druk seizoen. Door Europese verplichtingen en een vol Eredivisieprogramma lukte het met moeite om de datum vast te stellen voor de Supercup. Met een Eredivisieduel van zaterdag in de benen, kwam de thuisploeg uit Nijverdal beter uit de startblokken. Het was Lars Gottemaker, alleen nog in topduels voor de Nijverdalse hoofdmacht actief, die Het Ravijn op 2-0 zette. Angelo Corver deed namens De Zaan uit een overtal wat terug, maar Jorn Muller zette de marge niet veel later weer op twee doelpunten.

In de tweede periode brak het kwartiertje van de Zaanse midvoors aan. Twee knappe goals van Jacopo Mandolini en eentje van Thomas Lucas brachten de bezoekers helemaal terug in de wedstrijd. Door een schitterende streep van Muller was de score halverwege in balans: 4-4.

In de derde periode trok De Zaan de wedstrijd verder naar zich toe. Hoewel Het Ravijn na een break van Yoran Loos nog wel op voorsprong kwam, gingen de Zaankanters er vervolgens ‘op en over’. Op Mandolini hadden de Nijverdalse verdedigers moeilijk grip. Hij scoorde z’n derde midvoordoelpunt. Vervolgens zette Stan Meijn De Zaan met een mooi afstandschot voor het eerst op voorsprong. Bas ter Brake deed nog even wat terug, maar daarna zorgden een strafworp van Pascal Janssen en twee goals van Meijn voor een 6-9 stand.

In vierde periode ging De Zaan verder waarmee het de derde was geëindigd: scoren. Twee strepen van Janssen en eentje van Phil Brantjes lieten alle spanning verdwijnen. Miralis gunde reserve-goalie Bart de Jong ook nog speeltijd in de laatste drieënhalve minuut, waarna De Zaan de wedstrijd rustig kon uitspelen.

Supercup Heren

Het Ravijn – ZV De Zaan: 7-13 (3-1, 1-3, 2-5, 1-4)
Het Ravijn: Lars Gottemaker 2, Jorn Muller 2, Bas ter Brake 2, Yoran Loos 1.
ZV De Zaan: Jacopo Mandolini 3, Stan Meijn 3, Pascal Janssen 3, Phil Brantjes 1, Daan Bakker 1, Angelo Corver 1, Thomas Lucas 1.

Beeld:
ZV De Zaan wint Supercup
LEES MEER OVER
1,518

Lees ook

In de mannen competitie won ZV De Zaan dit weekend met 16-10 van De Ham. Koploper GZC Donk maakte in het Groenhovenbad g…
1,515
Een nieuwe waterpolo Eredivisie speelronde staat weer voor de boeg, na de finaleronde van de ManMeer!-Cup, met een vol p…