Supercup: Het Ravijn - De Zaan

Eredivisie Heren
Supercup: Het Ravijn - De Zaan

Naast een reeks wedstrijden in de Eredivisie staat er dit weekend nog een wedstrijd op het programma: zondag spelen Het Ravijn en ZV De Zaan de Supercup. Om 15:30 treffen zij elkaar in Nijverdal.

Normaal gesproken wordt de strijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar aan het begin van het seizoen gespeeld. De dames hadden op 16 oktober al de eer. Toen won De Zaan. De heren zijn zondag pas aan de beurt. Dan zal blijken of de ploeg van Andreas Miralis het kunstje van hun vrouwelijke clubgenoten kunnen herhalen.

ZV De Zaan is het enige team dat nog ongeslagen is in de Eredivisie. Vanwege hun Europese verplichtingen kwamen zij tot nu te echter pas twee keer in actie, waardoor zij de vijfde plaats bezetten. Het Ravijn kwam ook Europees in actie. In Champions League lukte het niet om de volgende ronde te bereiken, waardoor de Nijverdallers van 11 – 13 november hun internationale avontuur vervolgen in de Challenger Cup.  In de competitie loopt het vooralsnog nog niet op rolletjes voor de equipe van Zeno Reuten. In vier duels werd er pas één keer gewonnen (11-10 van De Ham). Hierdoor staat de landskampioen op de bescheiden negende plek op de ranglijst.

De Supercup is echter een wedstrijd op zich. Beide clubs wonnen de prijs nog nooit waardoor de wil om deze cup bij te zetten in de prijzenkast groot is.   

Supercup Heren

6 november - Nijverdal
15:30 uur Het Ravijn – ZV De Zaan
Scheidsrechters: Reemnet en Dutilh-Dumas

Beeld:
Sfeer in Nijverdal bij Het Ravijn (Orange Pictures)
LEES MEER OVER

Lees ook

In de mannen competitie won ZV De Zaan dit weekend met 16-10 van De Ham. Koploper GZC Donk maakte in het Groenhovenbad g…
1,440
Een nieuwe waterpolo Eredivisie speelronde staat weer voor de boeg, na de finaleronde van de ManMeer!-Cup, met een vol p…