Voorbeschouwing play-offs 1/4 finales heren

Eredivisie Heren
Voorbeschouwing play-offs 1/4 finales heren

Het is tijd voor de ontknoping om het landskampioenschap bij de heren. Bij de dames is de kampioen al een tijdje bekend en nadat de bekercompetitie afgelopen zondag werd beslist, beginnen de heren vrijdag aan hun kwartfinales.

Lijstaanvoerder AZC neemt het op tegen streekgenoot ZVL-1886 Center. In de reguliere competitie wonnen de Alphenaren twee keer ruim (16-4 en 13-20) waardoor zij favoriet zijn, maar de bloedvorm van AZC lijkt wel wat te zijn afgenomen de laatste weken.

Nummer 2 Het Ravijn is gekoppeld aan UZSC. In de halve finale van de beker was het nog reuze spannend tussen deze ploegen. Op basis van een iets beter doelsaldo legde UZSC beslag op een finaleplek. In de competitie gaven ze elkaar ook weinig toe. In Utrecht werd het 16-16 en in Nijverdal 8-8. Kortom: spanning gegarandeerd!

ZV De Zaan zakte aan het eind van de competitie terug naar plek 3, maar toonde de afgelopen weken in de beker aan de grootste titelkandidaat te zijn. Tegenstander ZPC Amersfoort kan daarom z’n borst nat maken. Toch speelde de ploeg van Jeroen Cavaljé dit seizoen alleszins verdienstelijk tegen de Zaankanters. Hoewel er in de beker vroegtijdig kansloos werd verloren, hielden de Amersfoorters de schade in de competitie beperkt (10-10 en 12-8). Nu de ploeg van Andreas Miralis sterspeler Thomas Lucas moet missen (gebroken rib), ruikt ZPC Amersfoort toch een voorzichtig kansje. Om van haar snelheid te profiteren, heeft de Zaanse club besloten hun play-off thuiswedstrijden te spelen in het grotere bad van AZC. Dus mochten Amersfoortse en Zaanse fans de wedstrijd live willen bewonderen, dan moeten zij op vrijdag en eventueel zondag afreizen naar zwembad AquaRijn in Alphen aan den Rijn.

De laatste kwartfinale gaat tussen Polar Bears en regerend landskampioen Widex GZC Donk. In de competitie wonnen beide ploegen één keer van elkaar en eindigden zij ook dichtbij elkaar op de ranglijst: de Gouwenaren op plek vier met 55 punten en Polar Bears op plek vijf met slechts twee punten minder. Vorig seizoen werd GZC Donk na een vijfde plek in de reguliere competitie uiteindelijk kampioen, dus als er één ploeg weet hoe te pieken op het juiste moment, dan is het wel het team van Ingmar Veenhuis. Maar Polar Bears heeft een talentvolle groep en is zeker niet de mindere, dus een absolute favoriet is in deze kwartfinale niet aan te wijzen.

Eredivisie Heren

Play-offs kwartfinales (best-of-three)

Vrijdag 13 mei
19:30 uur AZC - ZVL-1886 Center | livestream
Scheidsrechters: Bijeman en Dutilh-Dumas

20:15 uur WIDEX GZC DONK – Polar Bears
Scheidsrechters: Van der Loo en Bervoets

20:30 uur Het Ravijn – UZSC
Scheidsrechters: Van den Berg en Schapers

21:00 uur ZV De Zaan - ZPC AMERSFOORT | livestream
Scheidsrechters: Van Duijnen en Taylan

Zaterdag 14 mei
17:30 uur Polar Bears - WIDEX GZC DONK | livestream
Scheidsrechters: Reemnet en Taylan

17:45 uur ZVL-1886 Center – AZC
Scheidsrechters: Gransjean en Hinds

19:00 uur ZPC AMERSFOORT - ZV De Zaan | livestream
Scheidsrechters: Bijeman en Zwart

19:30 uur UZSC – Het Ravijn
Scheidsrechters: Evers en Dutilh-Dumas

Zondag 15 mei (indien nodig)
15:30 uur Het Ravijn – UZSC
Scheidsrechters: Hinds en Smit

16:15 uur ZV De Zaan - ZPC AMERSFOORT | livestream
Scheidsrechters: Gransjean en Van Neutegem

16:00 uur WIDEX GZC DONK - Polar Bears
Scheidsrechters: Sap en Zwart

17:45 uur AZC - ZVL-1886 Center | livestream
Scheidsrechters: Van der Loo en Reemnet

Beeld:
Orange Pictures
LEES MEER OVER
3,104

Lees ook

ZPB H&L Productions heeft zich voor komend seizoen versterkt met Maurice Dentro (27) en Jens Wijgers (19). Na de nie…
1,215
Na de aanstelling van Hans Blikslager als trainer-coach van de damesselectie, is het UZSC gelukt Sebastiaan Brands (27)…
1,669