De Ruijsscher nieuwe trainer herenselectie De Ham

Eredivisie Heren, Clubnieuws
De Ruijsscher nieuwe trainer herenselectie De Ham
De Ruijsscher nieuwe trainer herenselectie De Ham

Joachim de Ruijsscher wordt met ingang van seizoen 2019/2020 de nieuwe hoofdtrainer van de herenselectie van ZV De Ham ZC en coach van Heren 1. De 42-jarige Leidenaar volgt Gianluca Sattolo op. De Ruijsscher heeft afgelopen seizoen aan de kant gestaan bij eersteklasser VZV in IJmuiden.

De ambities en visie op waterpolo van zowel De Ham als De Ruijsscher sluiten naadloos op elkaar aan. De Ham verwacht met De Ruijsscher een trainer te hebben aangesteld die de herenselectie naar een hoger niveau kan laten doorgroeien en kan zorgen voor een stevige doorstroom van jeugdspelers. De Ham wilt hiermee de groeiende en bloeiende vereniging sterker positioneren in de Eredivisie.

De nieuwe coach is blij dat de club investeert in extra faciliteiten die ervoor zorgen dat de gezamenlijke ambitie kan worden nagestreefd. Zo zal het trainingsprogramma worden uitgebreid en staat er tevens een buitenlandse trainingsstage op de planning. In de voorbereiding zal het programma worden aangevuld met bootcamps, fitness en voetbal-clinics. “De voorbereiding gaat zeker z’n vruchten afwerpen in de loop van het seizoen. Daarbij spelen de nieuwe spelregels, waar snelheid wordt beloond, ook zeker een rol. Dat zie ik positief in met deze jonge groep”, aldus de Ruijsscher.

De Ruijsscher heeft zelf ruime ervaring als eredivisiespeler en is al jaren actief als coach op hoog niveau. Zo won hij in seizoen ’16-’17 de triple met de heren van UZSC en werd hij verkozen tot coach van het jaar in de gemeente Leiden. Na dat mooie seizoen besloot de Ruijsscher het rustiger aan te gaan doen om te investeren in een nieuwe baan. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, want halverwege seizoen ‘17-’18 stroomde hij weer in als interim coach bij de eersteklasser PSV en behaalde met het team de finale van de ManMeer!-Cup. De Ruijsscher vertrok daarna naar VZV om het eerste herenteam onder zijn hoede te nemen.

Marcel Luten zal de Ruijsscher in het nieuwe seizoen bijstaan als assistent-coach. Luten over de aanstelling van de Ruijsscher: “Ik heb er al het vertrouwen in dat de huidige jonge selectie veel baat heeft bij een coach zoals Joachim, waarbij de focus ligt op snel en attractief waterpolo, dat wat we bij De Ham al jaren proberen te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat de jongens nieuwe stappen kunnen maken onder de leiding van Joachim.”

De Ham kijkt uit naar een inspirerend seizoen waarbij zij samen met Joachim streeft naar een goede teamspirit en mooie resultaten in de heren Eredivisie.

De Ham gaat het nieuwe seizoen in met nieuwe hoofdtrainers. Eerder trok het ook al een nieuwe hoofdtrainer voor de dames aan. 

Persbericht: ZV De Ham ZC

Beeld:
De Ruijsscher nieuwe trainer herenselectie De Ham

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,530
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…