Mannen Het Ravijn winnen eerste landstitel

Eredivisie Heren
Mannen Het Ravijn winnen eerste landstitel

De waterpoloërs van Het Ravijn zijn voor de eerste keer in hun clubgeschiedenis landskampioen geworden. In een fantastische en razend spannende drieluik versloeg de ploeg uit Nijverdal Polar Bears. Jorn Muller schoot in de derde wedstrijd de beslissende treffer tegen de touwen (11-10).

“Ik kan het nog steeds niet geloven”, zegt Emiel Wouters (20). “We zijn gewoon landskampioen geworden. De sfeer in het zwembad in Nijverdal en gister ook in Ede was zo geweldig. Gisteren werden we door de supporters van Het Ravijn door vuurwerk en vlaggen uitgezwaaid. En we zijn het hele weekend al luidkeels toegezongen. Onze supporters hebben ons dit weekend echt gesteund en door de moeilijke momenten heen getrokken.”

Emiel Wouters
Emiel Wouters haalt uit (Wim Beunk Fotografie)

Vorig jaar verloor Het Ravijn nog de bekerfinale van UZSC. En ook eerdere finales om de landstitel of de beker gingen verloren. Nog nooit wonnen de mannen uit Nijverdal de titel. Tot vandaag dan. Onder leiding van Zeno Reuten won Het Ravijn in een spannende thriller van Polar Bears. Vrijdag waren er penalty’s nodig om de strijd te beslissen en trok Het Ravijn net aan het langste eind (18-17). Zaterdag won Polar Bears in Ede met 15-14 en vandaag waren de twee jonge ploegen opnieuw erg aan elkaar gewaagd.

“Het was zo spannend”, zei Hugo Wouters, het jongere broertje van Emiel, die op zijn zestiende gewoon zijn minuten pakte en er in de finalereeks een paar belangrijke doelpunten scoorde. “Ik denk er niet teveel over na en doen gewoon mijn ding”, zegt hij. “Maar in de vierde periode vandaag zat ik op de bank en was het wel erg spannend, hoor. Ik was zo zenuwachtig. Ik zat te trillen op mijn benen. Het was aan het einde van de finale en de stand was gelijk. Het enige wat ik nog kon doen, was mijn team aanmoedigen. Gelukkig scoorde Jorn Muller de 11-10 en wonnen wij die wedstrijd. Weet je, het doet er niet meer toe hoe we het hebben gedaan. We zijn gewoon kampioen en het is nu feest. We gaan er nog een mooi feestje van maken.”

Jongens als Yoran Loos, Emiel en Hugo Wouters van Het Ravijn, maar ook Kas te Riele en Lars ten Broek van Polar Bears. Het zijn jongens van nog geen 20 jaar oud. Hoe houden ze toch hun koppie koel, terwijl het hele zwembad in Ede of in Nijverdal tot het dak gevuld is met supporters en op stelten staat. “Ik geniet heus wel van de sfeer”, vertelt Emiel Wouters. “Zeker als we door de supporters zo worden toegezongen. Maar als ik dan in de bus stap of aan de warming-up begin, dan doe ik echt mijn eigen ding. Waar ik me lekker en goed bij voel. Dat werkt voor mij het beste. Zo zorg ik er voor dat mijn kop niet te vol komt te zitten en ik lekker kan spelen. Zelf stak ik er dit weekend niet echt bovenuit en kreeg ik ook veel mandekking van Polar Bears. Maar daardoor kwamen de andere jongens wel mooi vrij en konden zij scoren. We hebben het als team goed gedaan en er hard voor gevochten. We hebben echt samen die overwinning binnen gesleept.”

Ravijn
Feest in het water (Wim Beunk Fotografie)

Finale Eredivisie Heren

Zondag 29 mei
Het Ravijn – Polar Bears: 11-10 (2-2, 2-2, 3-4, 4-2).
Het Ravijn: Jorn Muller 4, Yoran Loos 2, Bas ter Brake 2, Ivar Schilstra 1, Hugo Wouters 1, Emiel Wouters 1.
Polar Bears: Kas te Riele 3, Jens Wijgers 2, Sam Kunz 2, Sjors de Kater 1, Rick Meijer 1, Lars ten Broek 1.

Eerder gespeeld

Vrijdag 27 mei
Het Ravijn - Polar Bears: 18-17 (4-1, 1-3, 2-3, 2-2 | strafworpen: 9-8).
Het Ravijn: Bas ter Brake 4, Lars Gottemaker 3, Yoran Loos 3, Jorn Muller 2, Emiel Wouters 2, Hugo Wouters 2, Sam Stertefeld 1, Ivar Schilstra 1.

Zaterdag 28 mei
Polar Bears – Het Ravijn: 15-14 (3-3, 6-7, 3-2).
Polar Bears: Kas te Riele 4, Jens Wijgers 3, Sander Roels 2, Sam Kunz 2, Tarik Scherrenburg 2, Lars ten Broek 1, Guus Wolswinkel 1.
Het Ravijn: Emiel Wouters 5, Bas ter Brake 4, Lars Gottemaker 2, Jorn Muller 1, Rob Gottemaker 1, Jorrit Aanstoot 1.

Tekst: Natasha Smit

Beeld:
Vreugde langs de Nijverdalse badrand (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
2,494

Lees ook

Landskampioen GZC/Donk trof in Polar Bears een taaie tegenstander en was de enige ploeg die drie duels nodig had om de h…
1,431
Nu de halve finales bij de vrouwen bekend zijn, is het komend weekeinde de beurt aan de mannen. Bij de bepaling van de e…
2,472