Programma Eredivisie Heren

Eredivisie Heren
23 maart 2018
Programma Eredivisie Heren

Voorafgaand aan de nieuwe speelronde werden er nog twee wedstrijden in de Eredivisie Heren gespeeld. Woensdagavond won KNZB JTT met 3-16 afgetekend van BZC Brandenburg. Op donderdagavond was er de reprise van de afgelopen bekerfinale tussen De Zijl Zwempsport en AZC Moscow. Opnieuw was AZC te sterk, dit keer met 9-11. Door de winst naderden de Alphenaren Widex GZC Donk tot één punt.

Komend weekend zijn er negen wedstrijden te spelen. De speelronde wordt afgetrapt in Nijverdal tussen Het Ravijn en ZPB H&L Productions. De thuisploeg gaat op zoek naar zijn eerste punten sinds drie wedstrijden, voor de Barendrechters geldt dat ze de stunt van vorige week tegen AZC Moscow een goed vervolg willen geven. In Ede volgt het duel tussen Polar Bears en Widex GZC Donk. Beide ploegen hebben een dubbel weekend. De beren spelen de volgende dag de Gelderse derby tegen Schuurman BZC, GZC Donk speelt nog tegen ZV De Ham.

In Leiden volgt het duel tussen De Zijl Zwemsport en Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort, samen met Polar Bears staan zij op 37 punten. De ploegen troffen elkaar eerder in de halve finales om de KNZB-Beker. Toen ging de Leidse ploeg op basis van meer gescoorde uitdoelpunten naar de finale. 

Ook volgt er een kraker in Rotterdam. Wil SVH de play-outs ontlopen, zal het zaterdagavond moeten winnen van ZV De Ham. Het verschil tussen de twee ploegen is vijf punten, de eerdere ontmoeting eindigde in 9-7. Nog belangrijker is de wedstrijd omdat de Rotterdammers zondag tegen BZC Brandenburg spelen. Winnen ze twee keer, gaan ze over De Ham heen. Ook de top twee van de Eredivisie komt in actie. UZSC speelt een uitduel bij Schuurman BZC, AZC Moscow treft BZC Brandenburg.
 

Beeld:

Lees ook

25 november 2022
Een unieke situatie: NOC*NSF, VSG, het ministerie van VWS en vijf teamsporten, namelijk handbal, hockey, korfbal, volley…
20 november 2022
In de Eredivisie Heren staat AZC na de relatief eenvoudige zege op De Linge/PCG nog altijd fier aan kop. Bij de dames is…
1,502